Взе да захладнява и въпреки че любимият ни синоптик-шоумен обеща красиво циганско лято през следващите няколко дни, ясно е: есента е вече тук.

Всъщност, нямаме нищо против новия сезон, защото е наистина шарен и хубав. Но още от сега започваме да се екипираме с топли дрехи, за да му се насладим качествено и без сополи.

Нещо повече, стартирахме код „домашен уют“. Вкъщи вече има меки одеялца, възглавнички, ароматни свещи и други такива хубави неща, които превръщат задържането у дома при неблагоприятни климатични условия в неповторимо удоволствие.

Остава ни доста време и за хендмейд дейности, а след ред разстояние ще се захванем с осъществяването на още една суперска идея, която си откраднахме от симпатягите от Honestly WTF. Така! Ще украсим плетения кош за дрехи с цветни помпони. Знаем, знаем, че веднага ви спечелихме  за каузата, затова запретвайте ръкави и да действаме.

За целта ще ни трябват:

– Връв от лико в различни цветове и в прилично количество (около 9-10 метра, зависимост от „талията“ на коша). Може да се замени с прежда по желание

– Плетен кръгъл кош

– Канап (ако използваме връв от лико)

– Пистолет за топло лепене

– Ножица

Планът

Най-напред трябва да си измайсторим приличен брой помпони – толкова, че да има за три реда украса около „талията“ на коша. За целта, колегите от Honestly WTF ползват специален уред, ама ние нямаме такъв, затова ще се справим сами. Съществуват редица лесни начина за направата на „рошавите“ топчици, ние ще ползваме ето този:

Когато сме готови с помпоните, ще ги залепим последователно в три реда (може и в повече, ако желаете) около долната част на коша. Целта е всеки следващ ред да пасва добре върху долния, като това се постига, когато всяко „горно“ помпонче се намърда между две долни. Малко е объркано на думи, вижте за какво иде реч:

кош за дрехи

Ами, това е то – весело, шарено и уютно.

резултат

 

Очаквайте скоро да ви зарадваме с нещо наистина домошарско и есенно ;)