Деница Бояджиева е една очарователна млада дама от Пловдив с покоряващо мистериозен поглед и много идеи. Дъщеря е на пловдивския художник Максим Бояджиев и със сигурност може да се каже, че изкуството е в кръвта й. Дали ще работи с глина или върху хартия, творбите й си остават възхитителни – странни персонажи, нетипични и понякога парадоксални, но пълни с любов.

Проектите

В края на 2010-та на Деница ѝ хрумва да направи календар за семейството и приятелите си. Впечатлени от идеята и работата й, от студио PUNKT решават да й помогнат при издаването и да финансират отпечатването на 200 бройки.

Така, в началото на миналата година се поставя стартът на „осиновяването” на календари, пълни с любов. 200 бездомни календара по дизайн на Деница Бояджиева търсят своето ново семейство на официалната страница на проекта. При покупка, всеки осиновител може да избере кой точно номер иска и после да качи снимка на календара в новия му дом.

Календар All is full of love

Идеята се оказва супер успешна и Деница я повторя и през 2012-та, този път с 212 бройки. Тазгодишните календари са още по-разнообразни, а всеки месец включва и стихчета хайку. Освен това всеки върви с подарък керамично магнитче за хладилник, разбира се – също ръчно направено от Деница. Показателно за успеха на проекта беше и това, че календарите бяха изкупени за отрицателно време.

Тук вижте и видео трейлъра към  и се насладете на хубавите илюстрации и музиката на Вяра Иванова. Но предупреждаваме, че може много да съжалите, че не сте били достатъчно бързи, за да си купите календар още в началото на годината.

[vimeo 37314845]

Тази седмица беше премиерата на новото творение на Деница и студио PUNKT, а именно книгата „Love will find you”. Отново в същия дух и стил като календарите – топла обич и свежо настроение, които струят от всяка илюстрация. Книгата може да се закупи на български и английски от сайта на проекта.

Страхотен видео трейлър е отново налице и можете да го видите тук:

[youtube onO9h6dWmJU]

Пожелаваме успех на Деница Бояджиева и студио PUNKT и дано още дълго време не спират да ни заливат с любов!

А, ако не можете да се наситите на Деница и нейната работа, ето още: www.denodada.blogspot.com

Всичко е пълно с любов – в буквален превод от английски език