Забелязвате ли, че с края на зимата сякаш се пробужда и културният живот в България? А той ни обещава една наситена с арт изживявания пролет.

В този ред на мисли, ето го и поредното предизвикателство пред всички артисти:  Водна кула арт фест! Събитието е предвидено да се случи от 22 до 30 юни, но ние сме нетърпеливи и бързаме да ви запалим по него.

В архива

Всичко започва през 2006 година. Тогава няколко творци се обединяват от идеята за създаване на мултифункционален арт център във водната кула на квартал „Лозенец” в София.

Макар днес локацията да се използва предимно като символ на фестивала, организаторите от сдружение ИМЕ  не спират да експериментират и да търсят пресечните точки между изкуството и градската среда.

Така те си поставят за цел да интегрират различни софийски локации с културно и историческо значение в артистични прояви и произведения на изкуството.

В рамките на този фест, например, в арт пространства ще се превърнат Лаборатория Българска Роза, Водната Кула в Лозенец, Виваком Арт Хол и TabloId на ез. Панчарево.

Отворена покана

Към още-хубавата вест: организаторите от сдружение ИМЕ обявяват конкурс за участие, който  ще бъде изцяло в духа на Алиса в страната на чудесата.

Мотото на феста тази година е „Ние следваме белия заек”. Чувствайте се свободни да го интерпретирате, както намерите за добре. Сигурни сме, че ще се справите много по-успешно и от Тим Бъртън ;)

Повече за самия конкурс обаче може да разберете на официалния сайт на организаторите. А ние ще се опитаме да ви свържем скоро с тях, за да ви разкажат повече за идеята на самото събитие и за предстоящите си проекти.

Е, хайде, тичайте след белия заек, та да видим къде ще ви отведе…