Да! Признаваме си, че сърцето ни тегли все към морето ;) Освен релакс обаче, бихме се радвали да открием там и куп културни приключения.

В този ред на мисли, веднага намираме такива в Созопол, където между 24 и 27 май за пета поредна година ще се проведе ежегодният семинар за творческо писане, организиран от фондация  Елизабет Костова.

В събитието, което ще се случи в старинната част на града, ще се включат 21 писатели, редактори и издатели от България и англоезичния свят. Фокусната тема на това издание пък е „Местописане: мястото като източник на вдъхновение и обект на изследване”.

Същата ще бъде разнищена от край до край на организирана кръгла маса и по време на лекцията на американския писател Бари Лопес.

Между другото, темата е наистина интересна. Забелязали сме, че, когато пишем сред природата, например, под „перото” ни се раждат все много добри текстове ;)

Готиното е, че, след като приключи, морският семинар ще се пренесе в София. Най-доброто от него ще бъде представено в дните между 29-31 май. Програмата обещава да е интригуваща и включва лекции по творческо писане, двуезично литературно четене и още, и още изненади за всички творци. Повече информация за семинара обаче може да откриете на сайта на фондацията, тук.

А накрая нека ви попитаме: кои места активират вашия творчески потенциал?