Не знаем за вас, но на нас адски ни се ходи на кино. Затова побързахме да си намерим хубав филм за гледане. И го открихме!

Утре, от 19.00 часа, приятелите ни от Академията за градски изкуства ни канят на премиерата на игралната лента „Една любов от новата вълна”.

Филмът  е резултат от съвместната работа на екип от млади и талантливи български студенти и е реализиран през есента на миналата година. Имайки предвид трейлъра му, очакваме една интересна история, която да ни потопи максимално в черно-белия свят на т. нар. .

Но това не е всичко. Малко по-късно ще имаме възможността да гледаме и stop-motion анимацията „Да дадеш нов живот”, създадена на международния фестивал за късометражно кино „IN THE PALACE“.

Кино вечерта ще бъде поднесена с коктейл от джаз, фънк и хип хоп музика, спретнат от специалния гост на събитието Симеон Веселинов /S1mo/.

Прожекциите ще се състоят в голямата зала на Академията, а входът е свободен.

Какво чакате? Идвайте с нас! Адресът е ул. „Цар Симеон“ №70, София.

Терминът жанр ноар се използва, за да обозначи холивудските криминални драми от 40-те и 50-те години на 20 век. Повлияни от Втората световна война и немския експресионизъм, ноарите от този период са черно-бели и изпълнени с песимизъм.