„Авангардът е мъртъв и на думите за рисуване, както винаги, им липсва конкретно значение. Изкуството си остава мека мебел за постоянно претапициране. Старото ново, отчайващо ясно, няма вече въпроси, а Дамян Баев представя своята последна комерсиална изложба. Виждане, чуване и никакви думи.“

Стефка Бенишева

Край! Нощта на музеите и галериите си отиде :) Както се казва: който видял, видял. Сега обаче да не вземете да се откажете да посещавате подобни мероприятия за срок от една година, ей! Веднага  можем да ви поканим на една чудесна изложба – тази на младия и адски талантлив Дамян Баев, чието име споменаваме за втори път и едва ли ще е за последен.

Официалното откриване на изложбата му ще стартира  на 23 май, от 17:30 часа, във фоайето на Радио Стара Загора.

Дамян е ученик на българските художници Янаки Кавръков и Атанас Вънчев, от които,  както признава сам, е взаимствал не малко добри творчески похвати.

Само преди броени месеци Баев реализира първата си самостоятелна изложба „По течението“ , а сега е напът да ни изненада с нов проект, който на шега определя като последния „комерсиален“ в кариерата си. Не за друго, а  защото му  предстои да се гмурне в още по-дълбоки и абстрактни измерения на авангардното изкуство.

Каквато и посока да поеме обаче, ние винаги ще го следваме по петите, за да надничаме в уникалното му, много пъстро и въздействащо творчество. Даже успяхме да си откраднем обещание за подробно интервю. Очаквайте го скоро!

Ето малко вдъхновение от младия художник, в случай, че имате нужда от такова.

Дъжд - картина на Дамян Баев

Астро - картина на Дамян Баев

Като дъжд - картина на Дамян Баев