Танцува ли ви се хоро? А слуша ли ви се народна музика? Ходи ли ви се накъде, където е китно, зелено и… нашенско? Е, добре. Тогава палете колата, автобуса, хеликоптера и  посетете курортното селище Старазагорски минерални бани този уикенд :)

Поводът: през почивните дни там ще се проведе осмият национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“.  О, да! Били сме на него няколко пъти и можем да гарантираме, че това приключение за душата си заслужава всяка отделена минута. Уникално е!

Основната цел на събора е да съхрани и обогати музикално-песенното и танцово народно творчество от всички фолклорни области на България. Ако питате нас, мисията на организаторите е постигната на 110%.

И това лято програмата на събитието ще ни изненада с голямо разнообразие  – от песни и танци, през изложби и демонстрации, до интересни игри и занимания за малки и големи. Пълния списък с инициативи може да откриете ей тук.

фолклор

Официално, съборът ще бъде открит в събота (10 август), в 11 часа, но никой няма да ви се разсърди, ако позакъснеете. Мястото ще го намерите лесно, но ако държите на точен адрес, ето ви го: ул. Средногорска, до езерото срещу старата баня, Старазагорски минерални бани. Чува се отдалече :)

Ами, хайде, тогава – ще ви чакаме там. Не забравяйте да си носите доброто настроение и удобни обувки – ще се танцува все пак!