Обожаваме да рисуваме! Дори и сега го правим – нищо, че не остава особено много време и енергия за амбициозни арт проекти.

Ето защо адски се развълнувахме, когато попаднахме на боичките, за които ще стане дума в следващите редове. Онова, което ги прави различни, е, че нямат етикети с наименованията на различните цветове. Ала си имат точки ;)

Едноцветните кръгчета върху тубичките обозначават базовите цветове, а комбинацията от точки (в различни размери) ни учи как се получават различните шарки и кой цвят е бил с повече присъствие в забъркването на крайната багра.

Образователните боички, които нарочно са кръстени „Безименните бои“ (Nameless Paints),  са дело на японското дуо Има Мотеки. „Решихме да не посочваме имената им, за да покажем колко широка дефиниция може да има цветът, както и разнообразните шарки, които биха могли да се получат при различни комбинации“, обяснява Юсуке Имай, единият от дизайнерския екип.

безименни бои сет

Продажбата на Nameless Paints стартира в Япония от този месец, а цената им ще бъде 1800 японски йени (около 15 долара). Даже не са скъпи, нали?

С удоволствие бихме се сдобили с това безценно и безименно комплектче от 10 цвята, а вие?