Cultуристи, имаме една чудесна музикална новина за вас. Първият албум на група SEVI е вече факт. Той се казва „What Lies Beyond” и промоцията му ще се състои на 14-ти юни в столичния клуб Faith.

Броени дни преди събитието се срещаме със Севи – чаровния вокал на любимата ни рок банда, за да си поговорим с нея за реализацията на техния първи музикален проект.

Здравей, Севи. Какви усилия ви костваше да реализирате този албум?

Определено не беше лесно. Вероятно малко хора си дават сметка колко време, нерви и пари струва един албум. Но със сигурност можем да кажем, че си заслужава усилията. Записите се проточиха цяла година, но всичко вече е наред и на 14-ти юни нашите фенове ще могат да се сдобият с него още на промоцията.

Музикалният ви проект се казва „What Lies Beyond” – какъв мотив лежи в избора на такова заглавие? И какво е посланието му?

Предпочитаме да оставим всеки, който ще чуе албума, да открие сам за себе си „Какво се крие отвъд” и да намери своето послание! Както неведнъж сме споменавали, ние държим песните ни да имат послание.

Можем да кажем обаче, че зад тази заключена врата, изобразена на корицата на албума, се крият 11 малки съкровища, които биха били различни за всеки един слушател, понеже всеки е уникален, всеки един е Limited Edition. Именно по тази причина избрахме това заглавие,  надявайки се повече хора да „отворят вратата” към нашата музика.

На плаката за промоцията сте облечени като пирати, ще разкажеш ли малко повече за това хрумване – много е идейно?

Причината за този избор се крие в бунтарския ни дух и в желанието ни да покоряваме нови хоризонти. За разлика от другите пирати обаче, ние възнамеряваме да споделим плячката с хората!

Колко песни има в албума? Кой е безспорният ви фаворит?

Общо 11. Обичаме ги всички. Не мисля, че имаме фаворит. Те са различни и затова са несъпоставими.

Какво да очакваме от промоцията на 14-ти? По традиция винаги спретвате невероятни изненади за своите фенове (доказвате го с всяко ваше участие и събитие), този път ще има ли?  

Да, обещаваме да спазим традицията ;)  Разбира се, всеки път се стараем да сме различни и интересни и да даваме на публиката оптимално аудио-визуално забавление. Разнообразието е това, което прави света интересен, и затова ние се стараем да го поддържаме. Очаквайте неочакваното!

SEVI - промо

Имате намерение да популяризирате „What Lies Beyond” чрез турне в България. Кога планирате да започне то?

Планираме турнето за края на юни и началото на юли, а някои от градовете може би ще останат и за септември. Надяваме се да намерим достатъчно фенове на рока през лятото в цялата страна.

А кога ще почивате?

Интересен въпрос ;) Смело можем да заявим, че почивката за нас е, когато сме на сцената. Всички скучни детайли преди това са нещата, които ни ангажират съзнанието и ни натоварват.

Но в момента, в който виждаме очакващата публика пред себе си, всичко останало изчезва, остава само чистата емоция. Това е мигът, в който си казваш „Заслужава си” и продължаваш напред…

Отбележете в календара: 14-ти юни, клуб Faith (Цар Самуил 50). Промоцията на албума започва в 9:00, входът е 5 лева.