Не! Приказките не са единствено за деца. Всъщност, те се пишат и заради възрастните. Вълшебните истории не само могат да развият въображението на скучните пораснали „малчугани“, но са скрили в себе си редица поуки и истини. Факт.

А ако скоро не сте били на приказна вълна, днес ще ви поканим да яхнете следващата, която се задава с пълна сила. След броени часове тя ще „залее“ сцената на Столичен куклен театър с премиерната за тази година театрална постановка „Хензел и Гретел“ по Братя Грим.

Спектакълът ще бъде представен на широката публика на 12 януари (неделя) от 18 часа, а негов режисьор е Съни Сънински.

Страхотните актьори Станимир Гъмов, Галина Веселинова, Цветослава Симеонова, Венцислава Асенова, Елена Русалиева и Ана-Мария Лалова ще ни потопят в една безспорно зловеща, но пленяваща история и ще ни накарат отново да изживеем приключенията на Хензел и Гретел.

Модерният прочит на Сънински на тази популярна приказка обещава да ни накара сериозно да се замислим върху всички онези изкушения и капани, които съпътстват съществуването ни и в които влизаме неволно или защото сме слаби. Или просто, защото страшно ни се иска нещата да ни се случват малко така, по-иначе :) Може би Злата Бабичка не ни е виновна, че сме направени такива – податливи на влияния и носещи се по течението? А може би просто сме имали лош късмет? О, да! Тези и много други въпроси ще ни хрумне да си зададем, докато гледаме внимателно постановката.

„Надявам се да съумеем да ви предпазим, а ако не успеем, то поне да Ви предупредим. В света има красиви и сладки неща, които в същността си са опасни и вредни.  А сега, настанете се удобно и приятно гледане. А, щях да забравя – и  запомнете –  бъдете нащрек, защото животът  днес  го изисква“, споделя Съни Сънински.

Ще се опитаме да се вслушаме в думите на талантливия режисьор, нали? :)