OakOak е новият ни любим уличен артист! Той е французин и живее в Сент Етиен, Франця. От няколко години талантливият младеж разкрасява улиците на родния си град със своите забавни графити.

OakOak рисува по разрушени сгради, гаражи, улични табла, шахти, кофи за боклук и прочее елементи от градската среда.

Любими персонажи в уличното му изкуство са героите от различни видео и компютърни игри. В платната му място са намерили дори ядосаните птички от популярната игра Angry Birds.

OakOak голф на улицата

„Обичам града си и искам той да е по-приятен за живеене”, споделя французинът. „В Сент Етиен е имало много мини за добиване на каменни въглища – бил е индустриален град. Въпреки нововъведенията, той е все още много беден. Но е идеален за пешеходен туризъм, а със своите неугледни елементи – перфектен за изкуство. Навсякъде около мен виждам форми и образи и искам да ги реализирам”, откровен е младежът.

oakoak broken love emergency

Струва ни се, че делото му е доста благородно. Хората вървят по улицата, попадат на негова творба и искрено се забавляват.

Задължително посетете сайта на OakOak и разгледайте чудесните му хрумки. А ние ще се опитаме да се свържем с него, за да си поговорим за това-онова ;)

Чудовище на пътя

oak oak улично изкуство