Основното преимущество на Inkling е, че е компактен, мобилнен и лесно преносим. Батериите му издържат с часове и се зареждат лесно, на принципа на USB-устройството. Става въпрос за един верен приятел, който може да носите навсякъде с вас.

Всяка своя идея първо нахвърляте на белия лист и после… скицата ви престоява порядъчно много време преди да я сканирате и да я трансформирате в електронна версия, за по-нататъшна обработка. Така е, нали? Неведнъж сте си мечтали за по-бърза реализация на творческото си вдъхновение.

Тази модерна, високо-технологична „палитра, която открихме съвсем наскоро и побързахме да споделим с вас е дело на Wacom.

Wacom

Wacom е компания, специализирана в производството на уникални таблети и компютърни писци. Като доказателство за качество на продуктите й може да вземете дългогодишното присъствие на организацията на техно-пазара. Странно или не, тя съществува от 1983 година. Оттогава досега прави само безценни подаръци за дълготрайна употреба.

Inkling

Новото луксозно хрумване на Wacom се казва Inkling. И безспорно е вашият нов приятел в рисуването. Представлява тумбесто-симпатичен дигитален химикал, с който обаче може да творите на съвсем обикновена хартия. Докато смело вихрите въображение на белия лист обаче, всичко се записва директно в паметта на малко устройство, свързано с въпросния писец. Тоест, веднага щом приключите, може да прехвърлите произведението си в личния си компютър. Бързо и удобно. Без сканиране и излишно чакане.

Любопитното в цялата тази история е, че още докато рисувате, с клик върху бутона на устройството, може да създавате нови слоеве (layer) на проекта си. По този начин запазвате  всички направени по него промени и разграничавате подготвителната от финалната си работа по скицата. Цялата тази информация се съхранява в паметта на Inkling и заедно с готовия продукт се качват в на компютъра ви. И готово! Оттам приключението може да започне отначало = )

Добрата новина е, че съвсем скоро дигиталната „палитра” Inkling се очаква да се появи официално на пазара. И може би ще даде шанс на един милион идеи, скицирани набързо преди работа, да получат достойна реализация… Даже е твърде възможно някои от тях да са вашите. Ще се радваме да е така  = )