Още помним първото си пътуване с метро :) Беше незабравимо изживяване – толкова бързо, толкова различно, толкова под земята…

Добрата новина е, че артистите от Асоциация „Информбюро” ще се опитат да възродят този далечен спомен. Преди броени дни талантливите младежи стартираха интересна инициатива. Тя се казва „Без радио не мога”, случва се на територията на метростанция „Вардар“ и  ще продължи до 8-ми декември, включително.

Идеята

Става въпрос за специално създадена радио програма, която дава възможност на случайни минувачи да приемат временно ролята на разпръснати радиослушатели. Целта е това да ги накара да се замислят за неофициалните и несъзнателно наложени правила на поведение по време на междуградското пътуване.

Реализацията 

Участниците получават портативен радиоприемник, чрез който приемат различни инструкции. Артистите от „Информбюро“ предизвикат минувачите към най-неочаквано поведение в публичното пространство и дори ги карат да танцуват :)

Радио предаването поставя въпроси, свързани с променената градска среда, властващите правила в нея и взаимодействието между хората, попаднали тук.

Всеки, който иска да „изживее“ метрото по един нов и различен (радио) начин, може да го направи на следните дати в посоченото време:

В метростанция Вардар
4 декември – от 10.00, 12.00, 17.00 и 19.00 ч.
6 декември – от 10.00, 12.00, 18.00, 20.00 ч.
8 декември – от 12.00, 14.00, 18.00, 20.00 ч.

Интерактивният пърформанс Без радио не мога

Интерактивният пърформанс „Без радио не мога“ е част от Фестивала за изкуство в публично пространство “Западен парк”, организиран от фондация “Credo Bonum”, с подкрепата на Столична община.

Част от целите на събитието е чрез иновативното изкуство да допринесе за един нов облик на района, изваждайки изкуството от залите и галериите навън – в публичното пространство.