„Картините на Иван Русев имат една неимоверна свежест, която привлича, защото светлината винаги носи оптимизъм, а тук има много светлина. Много важно качество е предаването на наслада от ежедневните моменти. Да намериш красотата, да усетиш духа от една повтаряща се дейност, каквато е ходенето на плаж, четенето на книга, свиренето на музикален инструмент – това е запазена марка на Иван Русев.“ Красимир Линков

Хей, cultуристчета! Подозираме, че вече сте на плажа и събирате завистта на снежнобелите чайки с хубавия си тен. Чудесно, радваме се за вас – почивайте качествено, заслужили сте си го.

Не си мислете обаче, че на морето културният живот го няма. Напротив. И това лято там ни очакват куп любопитни културни събития и интересни фестивали. Нещо повече, още сега можем да ви поканим на един интригуващ ивент.

Заповядайте в галерия „Бургас“ в град Бургас, където до 10-юли ще можете да разгледате „Изложба 100“ – интересен проект на българския художник Иван Русев. Авторът ще сподели с нас 100 свои произведения, които е нарисувал в рамките на една година. Оу!

За твореца

Публиката в Бургас и региона познава Иван Русев от неговите общо над 15 самостоятелни и колективни изложби и участия в пленери през последните 5 години в Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Китен.

Въпреки че корените на художника са от Централна Северна България, в картините му ясно се вижда емоционалната му принадлежност към морето. Бургас заема специално място в сърцето му както по професионални, така и по лични причини. Разбираемо е – има ли по-красив морски град от този!

За „Изложба 100“ 

Идеята за новия проект на Иван възниква миналата година след третата  му самостоятелна изложба в галерия „Бургас“.

И този път живописецът не изневерява на стила си и показва пълния спектър от сюжети – пейзаж, фигуратив, натюр морт, голо тяло. Лятното настроение е в изобилие, а сцени и гледки от Бургас и региона са силен акцент, предвид факта, че морският град е единственият кандидат за културна столица на Европа, който спечели подкрепата от всички 13 общини в региона.

тортички

Така че какво чакате още?! Тичайте към галерия „Бургас“, адресът е ул. Абоба 13, а входът  – свободен :)

А онези от вас, които нямат възможност да се насладят на живо на „Изложба 100“, могат да се потопят в обстановката онлайн в сайта на събитието.

Хайде, да ходим!