Режисьорът Фил Трей е роден в Ню Джърси, САЩ, но по стечение на обстоятелствата – отгледан в Лондон. Днес живее в Лос Анджелис, а в първия му филм  „Луда по Стийв” (All About Steve) си партнират Сандра Бълок и Брадли Купър.

Това, което харесваме най-много в Трей, е прекрасният му, слънчев и позитивен поглед към света на киното.

„Филма не ст’аа” – Щяхме да напишем, ако това бе торент за масова консумация. Но не е. Ние предпочитаме да дадем шанс на Фил Трейл. Защото младият американски режисьор съвсем наскоро направи своя първи дебют с лентата „Луда по Стийв” и… Още тогава спечели симпатиите ни.

Както може да се досетите, сладурът е решил първо да се пробва с лекия жанр на романтичната комедия. Резултатът: справя се удивително добре, макар че във втория му кино-проект – Как да се омъжиш за милиардер (Chalet girl), любовта всъщност остава на заден план.

Ако питате нас, лентата е по-скоро подранил, коледен подарък за всички любители и фенове на сноуборда. Нещо повече: направо си е 95-минутна, визуално-снежна сноуборд сесия. Урок за начинаещи – както в любовта, така и на дъската.

Актьорите: красавицата и звярът

Тя е чаровната Фелисити Джоунс, която и на 27 години лесно може да се превъплати в ролята на 19-годишна тийнеджърка.

В същото време, Мис Джоунс е горд собственик на изкусителна усмивка, която, сигурни сме, може да подлуди всеки мъж. Изгаряме от нетърпение, съвсем скоро, да гледаме любимата си актриса и в Like Crazy – многообещаващата любовна история на режисоьра Дрейк Доремус.

А междувременно, тук, освен че се учи да обича, Фелисити усъвършенства и уменията си да кара сноуборд.

Що се отнася до звяра, той никак не е звяр, а британският актьор Ед Уестуик, познат ни от хитовия сериал „Клюкарката”. Който и тук е решил да пръска опасен чар, но само… между другото.

Защото цялата история между двамата герои се развива на дъската, а не.. в леглото. Е, има и необходимата щипка интимност, но тя съвсем не е най-интересното в случая.

В най-чистия си вид, филмът на Трейл е поздрав и за всички, които скоро ще потънат в болезнена носталгия по лятото. Лентата е безспорен триумф на лудата прелест на зимата в планината.

Където освен да се стоплиш с много смях, любов и сноуборд, не ти остава нищо друго…