Младият британски артист Кайл Бийн отдавна знае отговора на великия въпрос: кое е първо – кокошката или яйцето? Но ще ви остави да разсъждавате сами върху въпросната дилема, защото е научил, че така е много по-интересно.

Вместо това обаче, мистър Бийн ще ви позволи да се порадвате на неговата уникална кокошка, изцяло направена от яйчени черупки. Гледате я и не вярвате на очите си, нали? Страхотна е!

Птичето е изработено с много любов, търпение и въображение, като всяка черупка от тялото му е прилежно слепена към останалите с помощта на течно лепило. Така се е получил един перфектен пъзел с невероятно изпълнение.

Kyle Bean, кокошка от яйчени черупки

Kyle Bean кокошка от яйце

Що се отнася до Бийн, той е истински виртуоз в сглобяването на подобни конструкции. Дизайнерът за нула време превръща обикновени битови предмети в неповторими произведения на изкуството. Вижте, например, какво прави от кутията с кибритени клечки:

Kyle Bean, кибритени клечки

Kyle Bean, кибритени клечки

Както може да се досетите, талантът на младока не е останал незабелязан. Към днешна дата, той работи за престижни брандове и издания, между които Casio, Wallpaper, Hermes, the Design Museum и The New York Times.

А ние страшно харесахме кокошката му. С удоволствие бихме я сложили на великденската трапеза :)