Мексико. В наши дни. Работници спят в ремаркетата на служебните си коли и камиони, тъй като работодателите не им осигуряват нормални условия на труд. Така се пестят пари. И време.

Тъжна или не, такава е мексиканската действителност в периферията на големите населени места, видяна през обектива на талантливия фотограф Алехандро Картахена

Всъщност, споделянето на превозното средство с другари по съдба съвсем не е нова практика. Наричана на английски език „carpooling”, тя е широко разпространена по света и най-вече в САЩ.

Най-общо, същата се свързва с избора на група от хора да ползват доброволно един автомобил за придвижване, с цел да се понижат разходите за гориво, както и замърсяването на околната среда.

Със своята фотосесия обаче Алехандро си поставя за цел да обърне внимание най-вече върху проблема с влошените условия на труд, както и с нередовния градски транспорт, следствие на разрастването на градовете.

кола-спалня

Кадрите са заснети под интересен ъгъл – отгоре, като по този начин представят печалната ситуация на работниците в цялата й абсурдност.

С други думи, мистър Картахена вече е в списъка с любимите ни фотографи. Ако и на вас ви се нрави, може веднага да разгледате проектите му на личния му сайт ;)

Иначе, съветът ни е да споделяте с близките и приятелите не само колите си, но и много хубави моменти.