Сигурни сме, че името й изобщо не ви звучи непознато. Въпреки че все още е твърде млада, Юлия е безкрайно популярна в творческите среди. Нещо повече: от дълги години тя е човекът, който стои зад реализацията на криейтив хрумванията на много известни марки като Nokia, Starbucks и The New York Times.

Родена е в Москва, но от доста време живее във Великобритания, където завършва магистърска степен по графична комуникация.

А това, което умее да прави удивително добре, е да рисува с… хартия. Точно така. Чаровницата е усвоила до съвършенство т. нар. квлинг техника, за което искрено й се възхищаваме. Става въпрос за вид изкуство, при което хартиена лента с големина 2 или 4, 5 мм се увива около специален инструмент, наглася се до желан размер и се оформя по определен начин.

Готовите елементи се нареждат в контурите на дадена скица, залепят се с лепило и по този начин създават удивителна илюстрация със собствена представа за релеф.

Yulia Brodskaya, портрети

На пръв поглед изглежда лесно, ама не е. Споменатата дейност изисква сериозна доза прецизност, търпение и, да – много, ама много талант, които Юлия притежава в излишък.

Те й дават възможност днес да създава сложни куилинг-портрети и други уникални произведения, с безброй детайли в тях. Работата по тях й отнема много време, но, както може да се убедите сами, резултатът си заслужава. В изработката им Бродская използва стари вестници, списания и всякаква друга налична винтидж хартия, което дава на готовите й проекти и еко измерения.

Признава, че другата й страст, на която се отдава по същия признателен начин, е типографията.

Е, не знаем за вас, но ние адски харесваме това момиче. Съвсем скоро даже смятаме да го поканим във виртуалното си студио, за да му зададем няколко въпроса.

А дотогава ви предлагаме да посетите сайта на Юлия и да се запознаете отблизо с големия й талант. Няма да съжалявате!