Винаги сме смятали, че да се пишат книжки за деца никак не е лека задача. Защото, бидейки неизчерпаемо, детското въображение може да бъде изненадано само с наистина интересни истории за фантастични и невероятни персонажи. Има и друго обаче: четивата за малчугани трябва да имат и възпитателна цел, хубаво е те да са образователни ;) Поне така мислим ние.

Не на последно място, вярваме, че ако човек се запали по четенето в ранна възраст, то тази любов остава за цял живот…

Затова искрено се зарадвахме, когато разбрахме, че на 4-ти април, от 11 часа,  в Столична библиотека ще се проведе дискусия на тема: „Детската литература – предизвикателства и възможности”, организирана от онлайн портала Az-deteto.bg и Столична библиотека. Събитието е част от националната кампания „Забавното лятно четене”, както и от „Похода на книгите“, инициирани от Асоциация на българската книга.

В инициативата участие ще вземат представители на Министерството на образованието и науката, библиотеки от цялата страна, училища, книгоиздатели,  млади автори, неправителствени организации и др. А! Лулусъщо ще е там и ще размишлява, както винаги ;)

Участниците в своеобразния форум ще разменят идеи и ще търсят решения за това как да бъде стимулирано четенето сред учениците по креативен и хитър начин.

За съжаление, ние няма да можем да присъстваме на хубавото събитие. Но вие непременно идете, ако имате възможност.

Нека направим така, че следващото поколение да бъде още по-начетено, а не… обратното.

4-ти април, 11 часа,  в Столична библиотека