Лулу се рови и открива свой талант – добре прашасал. Къпе, бърше го, развива. Току-виж голям порасъл. Талантът прилича на малко дете. Грижи се за него и той ще расте.

Петя Кокудева

Ето, че имаме нова любима книжка! Това е стихосбирката на талантливата българска поетеса Петя Кокудева „Лулу: детски стихотворения за възрастни“.

Попаднахме на въпросното четиво съвсем случайно и, да, днес буквално не можем да се разделим от него. Винаги е на една ръка разстояние от нас и, в случай на нужда, разлистваме вълшебните му странички…

Изведнъж едно чаровно малко-голямо момиченце започва да подскача по редовете и да споделя с нас невероятните си мисли. Това е Лулу.

Преди много, много години Лу била съвсем миниатюрна и живеела  в игленик. Така да се каже, била невидима за другите. После, майка й – Петя, я измъкнала от скривалището й, за да сподели с повече хора невероятните й приключения.

Дребосъчето може да се похвали с едно безспорно преимущество: не се страхува да мечтае. Освен това е оптимист от мозъка до костите си. И обратно – от костите до мозъка си. На всичкото отгоре има още две майки: Ромина Беневенти и Надя Крумова. Първата е създател на страхотните илюстрации, а втората – на графичната концепция на книжката.

Резултатът от съвместните усилия на трите дами е една докосваща душата Вселена от рими, в която задължително, ама задължително ви съветваме да се потопите при първа възможност.

Тук всичко е различно – някак по-мило, по-истинско, по-емоционално. По-детско ;) Е, оставяме ви да се радвате на Лу, а много скоро обещаваме да ви срещнем с нейните родители, за да си поговорим с тях за уникалната им дъщеря :)