Ура! Зимата официално е тук. Това означава едно: че е време за снежни спортове :) А в случай, че сте любители на ските, със сигурност ще харесате тази чудна ски къща на колела.

Тя е построена от страстните скиори Моли Бейкър и Зак Гифин. Преди време американците, които са атлети на големия спортен бранд Outdoor Research, решили да предприемат голяма ски обиколка из страната. Този път обаче искали приключението им да бъде различно…

След като се почудили малко, Моли и Зак предложили на спонсорите си следното: дайте ни пари, а ние ще си построим симпатичен дом на колела, с който ще достигнем до повече ски локации. Собствениците на Outdoor Research решили, че идеята е добра и отпуснали бюджет за начинанието.

скиори в малка къща

Получили зелена светлина за действие, креативните скиори веднага посетили сайта на Tumbleweed – компания, специализирана в продажбата на малки сглобяеми къщички. Скиорите си харесали симпатична дървена хижичка и веднага си закупили строителния план за направата й.

Имали само няколко седмици, за да я завършат, но, с общи усилия и с подкрепата на близки и приятели, успели да се справят със задачата.

Общата площ на ски виличката е около 9 квадратни сантиметра. Но пространството е достатъчно, за да приюти екип от цели 5 човека. Нещо повече – място има и за ски екипировката, представете си!

Скиорите признават, че не са живели в по-приятно и комфортно местенце от това. Тук е топло, уютно и забавно. Общуването е по-различно – всички се чувстват по-близки и споделени.

„Направете си такава къща и ще имате много приятели”, шегува се Моли. Мадамата разказва, че убежището им се превръща в истинска атракция в градовете, през които минават. Хората идват, разглеждат го и даже понякога оставят малки подаръчета на верандата…

Кой не би се зарадвал на тази къщичка, а? И ние бихме поживели в нея – ей така, заради купона.

Що се отнася до Моли и Зак, те ще продължат своята обиколка и през 2013-та. Нека им пожелаем успех и да видим какви ги вършат – във видеото: