Art Today association Logo

Ура! Имаме прекрасна новина за всички приятели на изкуството, каквито, убедени сме, сте и вие. Надяваме се, че чрез нея ще сложим край на творческия ви блокаж (ако се намирате в такъв) и ще ви провокираме да развихрите огромната си фантазия.

Пригответе се, защото пред вас се разкрива ново поле за творческа изява, а именно – деветото издание на уникалния фестивал за съвременно изкуство Арт Позитив.

Той ще се проведе съвсем скоро, през март, в Пловдив, под надслов „Мини”. А тази година концепцията за минимализма ще провокира творците  да „комплектоват” криейтив хрумванията си и да намерят „мини” начин, за да ги изразят, без обаче да жертват свободата на въображението си.

Организатор на събитието е неправителствената организация „Изкуството днес”, създадена през 1997 година. Припомняме, че оттогава до сега сдружението работи усилено за развитието на съвременното изкуство в България, както и за популяризирането на талантливи български творци. Браво!

Та, сигурни сме, че и вие изгаряте от нетърпение да се включите в Арт Позитив, нали? За да участвате в надпреварата, просто трябва да изпратите  своите блестящи идеи на адрес office@arttoday.org, с кратка творческа автобиография + приблизителен бюджет за реализация на проектите. Крайният срок е 5 март, затова ви приканваме да побързате.

Готиното е, че фестивалът не поставя никакви ограничения пред изразните средства и насока, с които ще си послужите. И дава възможност за изява в областта на живописта, скулптурата, аудио-визуалните изкуства, музиката, театъра, танците и в много други направления. Повече за условията за участие и за самата концепция „Мини“ обаче може да разберете от сайта на организаторите.

Е, ръкавицата е хвърлена! Въпросът е дали ще приемете предизвикателството?