Представете си, тази брилянтна идея е на група американски студенти. Целта на оригиналния им проект, който те разработили преди няколко години, била ясна: сладурите искали да обърнат внимание на проблема с дупките по пътищата, но по един наистина интересен и забавен начин. И го направили! Как? Ами, като запълнили една голяма част от последните със свежи цветя и зелена растителност.

Готиното хрумване на младежите не останало незабелязано и бързо грабнало интереса на много хора. Към днешна дата, по света има куп „улични“ градинари, които редовно украсяват паветата със своето необичайно и романтично изкуство. Един от тях, например, е британецът Стийв Уийн.

В един слънчев ден Уийн осъзнал, че шофирането до работа може да се превърне в истинско предизвикателство, когато пътят не е в добро състояние. И решил да направи нещо по въпроса.

Станал стрийт градинар в Източен Лондон, където проблемът с пътищата, изглежда, е най-сериозен. Така Стийв започнал да превръща грозните и опасни „отвори” по улиците и тротоарите в оригинални зелени светове.

В реализацията им творецът влага свежо въображение и солидна доза хумор. Признава, че, освен социалната си мисия да направи предвижването в градски условия по-нормално, има и друга важна задача. Истински се радва, когато, чрез малките си градини, успее да усмихне минувачите и да им даде „грудка” оптимизъм.

А това се случва почти винаги. Ето доказателството:

[youtube yK0N9aaXRGY]

Е, жалко, че у нас си нямаме един такъв градинар. Но и да имахме, той едва ли щеше да се справи сам със ситуацията по нашенските пътища. Истината е, че ще е нужна армия от градинари, за да запълнят огромните ями по улиците. И ако това се случи, убедени сме, страната ни сама ще се превърне в ботаническа градина.

И все пак! Може би точно такива хитри идеи са ни нужни, за да променим нещата… към по-добро.  Вие какво смятате?

кошница, цветя, пране

колело, улица, дупки, пътища, цветя

дупки по пътищата, стена, пикник

пикник, стена,

улично градинарство, дупки,

дупки, пътища, градини, улично изкуство