Какво ще се получи, ако Уилям Шекспир, Валери Петров и Красимир Спасов се срещнат в театъра? Ами, логично е. Това неименуемо ще доведе до Много шум за нищо – една брилянтна, супер свежа театрална история, която след като през декември 1997 година бе поставена за първи път на сцената на театър „Българска армия”, продължава да генерира завидни посещаемост и интерес.

Ако трябва да бъдем максимално точни, това е пиесата с най-дълъг житейски път у нас. Причините за успеха и вечната й младост са толкова много, че трудно бихме могли да ги изброим в един текст. За това ще посочим само няколко. Така да се каже, най-очебийните.

Първата, разбира се, е невероятният, само негов, Шекспиров поглед към човешките отношения. Един такъв. Тъжно-смешен, пъстър, нереалистично истински… Убедили сме се, че никой друг не може да разкаже Любовта, във всичките й, многобройни измерения, така, както го прави английският драматург.

Втората причина, досещате се, е професионализмът на българския режисьор Красимир Спасов, когото в театралните среди не без основание наричат най-добрият познавач на Шекспир. С лекота Спасов успява да пресъздаде многопластовото съдържание на пиесата и да я превърне в пленяващо сетивата приключение за душата.

Що се отнася до актьорския състав, можем само да му благодарим за талантливата игра и редовните импровизации, невъзможно смешни, до безумие.

Всъщност, ако съберете в едно цялата тази творческа сила, ще се убедите, че постановката никак, ама никак не е за изпускане.

Много бързо, секунди след вдигането на завесите, сюжетът й ще ви отведе в един друг свят – на графове и графини. Свят на рицарска чест и нежна горделивост. Където нито мъжете, нито жените знаят какво искат, но накрая, след куп любопитни и забъркани стечения на обстоятелствата, всеки справедливо получава това, което е заслужил :)

Гарантираме ви, че завръщането ви към реалността ще ви се стори много по-приятно и забавно.

За това, без капчица драматизъм и с много добро настроение, горещо ви препоръчваме следващия петък да гледаде „Много шум за нищо”. Няма да съжалявате!

шекспир много шум за нищо

много шум за нищо театрална постановка