Отчупи си парченце от моя ден – на привършване са ми вече.

С ухание са те на мен, на вкус са като грях отречен.

На външен вид ги няма въобще –такива са, като мене – ъгловатички, нелепи, ако щеш, и съвсем, съвсем обикновени…

Борислава Бонева

Преди време главният редактор и създател на най-големия сайт за книги Аз чета” – Александър Кръстев, написа в своя рецензия, че има грях към поезията.

„Не че не я харесвам“, обясни тогава той. „Но когато чета, просто ми е трудно след това да пиша за нея. Защото често ми е трудно да улавям автора в поезията – в десетките стихове се срещат десетки негови лица и се изгубваш…“

Честно казано, и при нас се получава същото. Това е причината от няколко седмици умишлено да отлагаме срещата ви с „Мъничко ден” – дебютната стихосбирка на младата поетеса Борислава Бонева. Но днес най-накрая събрахме смелост.

Едва ли сте чували  името й, но ви съветваме да го запомните добре. Защото, убедени сме, това е само началото на творческия път на Боби, която иначе познаваме от години.

За това  можем да ви уверим, без капчица пристрастие, че става въпрос за едно истински силно и  искрено начало. Съвсем от душата.

Защото стихосбирката й е своеобразен личен дневник, разказ за един пъстър живот, пълен с топла надежда и красиви мечти. С любов и самота. С чакане и търсене. Със слънце и усмивки. Такъв, какъвто всички го живеем, но само Боби може да опише по този  тъжно-весел, докосващ сърцето, начин.

За сега „Мъничко ден” се продава само в електронен вариант и може да бъде поръчена чрез е-пей. Разберете как тук.

А ние ви обещаваме да ви срещнем скоро с Боби, за да ви разкаже тя повече неща за себе си, за стихосбирката и за пътя, който стои пред поетичния й устрем.