Хей, cultуристи, стига сте мързелували :) Време е да се размърдате малко. Даже знаем къде може да го направите – заповядайте на „Антистатик!“ Шестото издание на чудесния фестивал за съвременен танц и пърформанс, който се провежда в момента в София, ще ви предложи тонове добро настроение, танци, музика и незабравими емоции.

Ето какви изненади ви очакват в следващите няколко дни:

На 19 април артистите Серджу Матис и Влайку Голчеа ви канят на своеобразен „Дует”. В пространство на микрофони, колони, инструменти и от собствените си гласове, музиката ще оживее. Бавно и постепенно тя ще започне да контролира телата, да манипулира емоциите и да случва танца…

Дует музикален спектакъл

На 20 април вечерта пък формацията Karpov not Kasparov ще подканя Fuck art, let’s play synthesizers” от сцената . Почитателите на един от пионерите на електронния жанр Jean-Michel Jarre със сигурност ще намерят много общо между групата и него, благодарение на аналоговата нотка в музиката й.

Въпреки известната прилика, разликата е осезаема. Космическите звуци на Karpov not Kasparov са комбинирани внимателно с бас, пиано и фюжън, което им придава един особен енергиен заряд.

С други думи, бандата няма да ви позволи да седите спокойно. Karpov not Kasparov успяват винаги да нацелят златната среда, за да сътворят музика, която е достатъчно динамична, за да не доскучае, но и достатъчно балансирана, за да не е груба или да не може да се асимилира лесно. За Karpov not Kasparov не трябва да си в специално настроение, защото те сами го създават.

И така, нека обобщим:

  • “Дует”, 19 април от 20 ч., Червената къща
  • Концертът на Едуард Габия и Валериу Боркош (Karpov not Kasparov),  20 април 21.30 ч., Червената къща

Но това не е всичко, разбира се :)

В събота, преди концерта на Karpov not Kasparov, в 19 часа (в „Червената къща“), може да присъствате на дискусията „Какво се случва със съвременния танц и пърформанс днес“, част от паралелната програма  на фестивала – „Без дистанция„.

По време на дискусията ще бъдат поставени въпроси, свързани с културно-политическите измерения, с начините на финансиране и със стратегическото подкрепяне развитието на независимия съвременен танц и пърформанс, а също и с естетическите процеси в този вид изкуство у нас.

Целта на форума е да пресрещне позиции на представители на отговорните държавни и общински институции и професионални организации и артисти от сектора.

Модератор ще бъде Цветелина Йосифова, директор на Център за култура и дебат „Червената къща“.

Това е то – антистатирайте се сега!