Ако не знаете, нека ви кажем: освен град на поетите и писателите, Стара Загора е също и град на художниците. О, да! Майстори на четката там има много, а един от тях ще гостува утре в София с най-новия си художествен проект.

Тя се казва Росица Попчева и, всъщност, е родена в Казанлък, но живее и твори в Стара Загора.

На 6 март в галерията на Фондация  „Проф. Николай Райнов“ Роси ще представи самостоятелната си изложба „Ноктюрно„, в която са включени общо 21 маслени платна. Това е първото представяне на талантливата дама в столицата, така да се каже – нейният „столичен“ дебют. Разбира се, изобщо не се съмняваме, че той ще е успешен.

rosi-2

Ето какво споделя за новата си изложба Росица Попчева: „С Диана-Мария Райнова, внучката на проф. Николай Райнов  и самата тя  завършила скулптора, се запознахме на една среща в Дискусионен клуб „Форум“ миналата година в Художествена галерия – Стара Загора. Новата ми изложба е по нейна покана. Нарекох я „Ноктюрно“, защото е по-камерна и защото, казват, картините ми носели нежност. Въпреки че това е музикален термин, за мен общото между изкуствата е чувствеността. Ноктюрно е малко лирично произведение,  моята изложба също е малка и лирична. Независимо от това, че нежността и романтиката са табу за нашето време, аз ги пресъздавам през артистичността и ги показвам на една нова публика”.

Та, няма какво повече да добавим :) Ако сте нетърпеливи да попаднете в един нежен и магически свят, заповядайте утре в 18:30 вечерта, адресът на галерията е ул. „Ген. Паренсов“ №47.

Няма да съжалявате!