Очаквайте много скоро част 2

Англичанинът Джордж Стефансон създава първия парен локомотив, наречен „Ракета”, през 1829 година. Днес, почти 190 години по-късно, животът ни преминава с невиждана до момента скорост. Само за часове можем да отидем до другия край на света за спешна бизнес среща или за удоволствие.

Що се отнася обаче до луксозните пътувания с влак, най-бързият маршрут, който ни отвежда до конкретната дестинация,  не е основна цел. Тук по-важни са други две неща – ефективността и комфортът. И още: тръгване и пристигане навреме, удобно място и спален вагон, в който да се отдадем на любимата си книга или списание.

Пътуването с влак  е най-вече едно приключение: гледайки през прозореца към Алпийските ледници, наслаждавайки се на изискана кухня в реставриран вагон-ресторант от миналия век, любувайки се на преживяването спирка по спирка.

Затова, нека, макар и мислено, да посетим няколко вълнуващи дестинации, с влак, разбира се :)

Пуф-паф, пуф-паф! Качете се с нас на:

Ал Андалус Експрес

13 000 км. релаксиращо пътешествие, минаващо през родния град на Пабло Пикасо и Федерико Гарсия Лорка, осигурява на пътниците истинска романтика. Влакът криволичи през някой от най-известните средновековни градове на Южна Испания – Севиля, Кордоба, Гранада, Ронда и Кадиз. Пътуването особено набляга на живописни райони и културни забележителности – Алхамбра в Гранада, катедралата Мескита де Кордоба от VII век, най-старата испанска арена за бикоборство в Ронда, и много други. Влакът пътува единствено през пролетта и есента, когато тълпите от туристи са далеч по-малко, така че преживяването Ви няма да бъде опорочено от прекалено много посетители.

Цена: около €2,350 – €3,250 с включена храна

Влакът Ал Андалус Експрес отвътре

Ал Андалус Експрес отвътре

Транссибирската железница

Всички пътешественици, решили да пробват това двуседмично пътуване, трябва да се подготвят за едно наистина диво изживяване. Ще прекосите близо 9700 км., минавайки през осем часови зони и изминавайки една четвърт от света. Но благодарение на луксозните удобства като приеми с шампанско, отоплен под и специалното обслужване от икономи, гостите могат да се отпуснат и да се насладят на уникалните руски пейзажи – от планината Урал, която разделя Европа и Азия, до класическата архитектура от дърво на Иркутск  – и всичко това, докато на фона свири музиката на Чайковски. На места може дори да поискате да скочите от влака, за да се срещнете с местните, или да се потопите в магическото сибирско езеро Байкал.

Преминавайки през цялата територия на Русия, маршрутът на Трансибирската железница е най-дългото пътуване с влак в света.

Цена: €16,000 

Пътуване с Транссибирската железница

Транссибирската железница

Транссибирската железница отвътре

Ресторант в Транссибирската железница

„Гордостта на Африка”

Едномесечната екскурзия през Южна Африка, Зимбабве, Танзания, Уганда и Египет не се ограничава само с пътуване по земя (включено е и въздушно сафари, както и разходка по река), но перлата в короната на пътуването е самият влак, наречен „Гордостта на Африка”. Гостите ще могат да видят шимпанзета в Уганда, ще се разходят из Пирамидите и Големия Сфинкс в Египет, ще се насладят на величествените водопади Виктория в Зимбабве. В самия влак гостите могат да се отпуснат в луксозни кожени кресла и да се отдадат на изкушението в лицето на изискани южноафрикански вина. Това пътешествие е рядкост, тъй като се организира веднъж на две години, като следващото стартира през януари 2014 г.

Цена: около €37,000 

Пътуване с влака Гордостта на Африка

Гордостта на Африка

Купе във влака Гордостта на Африка

Гордостта на Африка релакс зона