С потрошено  каре, с прецакан двигател и с повече от 12 години вярна служба, колата ми съвсем категорично се е запътила за онзи свят =) И това е тъжна история, няма майтап. Защото първият автомобил е като домашен любимец – свикнеш ли с него, после е адски трудно да преодолееш загубата му.

Но, уви, такъв е животът – свършва, дори за машините на колела. Затова много бих се радвала, ако, вместо в автоморга, любимата ми бричка отиде в Зеления рай.

А той съществува! И за да се уверите, че не ви лъжа, просто трябва да изоставите автомобила си в някоя гора и да почакате…

Само след няколко седмици по капака му ще се образува  романтичен горски мъх, а купето му ще заспи в зелена прегръдка от бръшлян и друга растителност.

В случай, че още не ми вярвате обаче, вижте тези страхотни снимки. Те са дело на известния фотограф Peter Lippmann и са най-яркото доказателство за съществуването на Зеления рай на автомобилите.

Peter Lippmann, кола, гора

Peter Lippmann , кола, зеленина

Peter е от Ню Йорк, но понастоящем твори във Франция. Той е добре известен на фотографската гилдия и е работил за престижни модни брандове. А уникални негови кадри редовно се появяват в топ чуждестранни  издания като „NY Times“, „Vogue“ и „Le Figaro“.

Напоследък пък мистър Lippman е луд на тема винтидж коли. Приказната му фотосесия „Paradise Parking” е резултат от няколкодневно обикаляне из буренясали френски гори, в търсене на подходящи за снимки модели. И ето ги! Стари, разглобени и изоставени, тези коли бавно и постепенно се сливат с околната среда. Природата ги „изяжда”, но за добро, доказвайки ни за пореден път, че е много по-силна от нас и от машинките, които правим.

Сякаш, размахвайки пръст срещу ни, тя ни казва: „Вие ще се превърнете в същото, но едва ли ще е толкова красиво =)

И май е време да се вслушаме в думите й. Що се отнася до любопитните фотоси, съвсем скоро те ще бъдат изложени в престижна галерия в Брюксел. А малко по-късно фотографът възнамерява  да ги събере и подреди в  книга.

Е, разгледайте ги подробно на сайта му! Впечатляват, няма спор…