Новият филм на американския режисьор Александър Пейн – Потомците (The Descendants), определено не е за изпускане. Затова бързаме да ви кажем няколко думи за него, та да ви надъхаме да го гледате в най-скоро време. Убедени сме, че вие също ще оцените високата му стойност – нали сте ни страстни киномани!

Историята

Лентата е базирана по едноименния роман на Кауи Харт Хемингс, а за адаптацията на сценария Пейн заслужено грабна награда Оскар на тазгодишната церемония на Академията.

Историята разказва за Мат Кинг (Джордж Клуни) – баща на две деца и успешен бизнесмен с богато наследство на Хавайските острови.

Животът му се преобръща на 180 градуса, когато, в нещастен инцидент, жена му пострадва лошо и изпада в необратима кома. Освен, че трябва да преодолее тежката загуба, на Мат му предстои и нелеката задача да спечели близостта на двете си дъщери, позагубена някъде в превода. Бонус: налага му се да научи и болезнената истина, че съпругата му е изневерявала. Да прости и да продължи напред – това е мисията на мистър Кинг, а дали се справя с нея… Ще разберете, ако гледате филма.

Смешно в тъжното

Безспорно най-голямото достойнство на лентата е, че тя не е типичната драма. Е, да, тук също се изплакват доста сълзи и минорният тон е запазен като цяло. Но тъгата не е всичко. А често в тъжните ситуации, странно или не, има немалко смешни моменти. Ако се заловим за тях, ако ги използваме по предназначение, бихме могли да преминем през бурите на живота значително по-лесно. Нещо повече, хубаво е да го правим заедно. Един до друг. С близките, които ни подкрепят, обичат и мислят за нас.

Неповторимият Джордж

Някои казват, че в Потомците Джордж Клуни прави най-добрата си роля досега. Ние не сме на това мнение. Смятаме, че всичките превъплъщения на актьора са еднакво силни. Така че такива окачествявания ни се струват, меко казано, безпредметни. Просто и факт: това е Клуни, а той може да изиграе всичко, убедили сме се все пак. Що се отнася до статута му на баща и съпруг, пасва му идеално, макар в реалния живот да е заклет ерген, който сякаш не старее.

Перфектна актьорска игра демонстрира и младата актриса Шейлийн Удли – голямата дъщеря на Мат Кинг. Сладураната, която стана популярна с участието си в сериала „Тайния живот на една тинейджърка”, тепърва ще ни радва на голям екран, така че ще й отделим повече внимание в специален материал.

Е, гледайте филма и после пак ще си говорим ;)

  [youtube CWHNXJ1K4yA]