Йозмит е певец, пърформър и дизайнер на костюми от Южна Корея,  познат в арт средите на Лейди Гага, Аманда Лепур, Дейвид Лашапел и с участия в известни арт форуми и клубове по света.  В кариерата си той има и съвместни участия със съвременния артист Марина Абрамович в Музея на модерното изкуство (МоМА), Ню Йорк през 2010.

Хей, мили cultуристчета! Имаме добра новина за вас. Те са по-скоро две. Първата е, че дебютното издание на фестивала за съвременно корейско изкуство Пулсът на Корея“ предстои на ръба на този месец :)

А втората е, че една много интересна личност ще даде старт на културното събитие, а именно – мултижанровият пърформър  Йозмит (Yozmit). Артистът ще представи  на българската публика своя интерактивен музикален, танцов и светлинен пърформанс.

Какво значи интерактивен ли? Ами, представете си го така: десет дизайнерски рокли с височина 8 метра, дело на креативния мъж, ще обособят танцовото пространство и ще посрещат гостите на независимото арт пространство Fabrica 126 в София на 31-ви май.

Но това не е всичко! Заедно с , Йозмит ще изпълни незабравим пърформанс, в който всички гости ще танцуват под огромна рокля. С това именно шоу двамата артисти откриват New York Music Festival през 2012.

Йозмит ще спретне забележително шоу из софийските улици, под името “Разходката” /“The Walk”/. Става въпрос за медитативна разходка със зрелищна рокля, покриваща дори лицето на артиста, която се случва в градска среда.

Йозмит - разходка в парка

Това необичайно дефиле има за цел да обърне внимание на нуждата от уединение и покой и обръщане навътре към себе си.

Роклята, с която Йозмит изпълнява пърформанса из всички световни столици, е наградена на Виенския бал през 2012-та, чието настоящо издание ексцентричният творец и Alek Sandar ще открият и журират за новите крал и кралица на бала. “The Walk” ще се случи и в София в дните непосредствено преди фестивала.

По време на Дома Арт Фест Йозмит ще води и уъркшоп на тема: „Пърформънсът като изкуство“ във Fabrica 126 на 1-ви юни.

Следете фестивала и програмата на www.domaartfest.com и facebook.com/DomaArtFestival.

Yozmit - красива черно бяла фотография

Yozmit - жената в черно и бяло

български DJ, певец и музикален продуцент (продуцент и на Йозмит) познат в нюйоркските музикални среди със своята експериментална dubstep музика