Шерлок Холмс. Той е малко странен, чаровно заядлив и изключително наблюдателен. А преди няколко дни световно известният детектив най-накрая пристигна у нас, за да разследва поредния си заплетен случай.

Не беше сам, разбира се – придружаваха го верният му приятел и партньор в разследванията д-р Уотсън, както и… един призрак за компания.

Sherlok Holms

Мястото на престъплението този път бе сцената на театър Възраждане, София. А  Холмс и Уотсън се качиха на нея, благодарение на съвместните творчески усилия на режисьорката Бина Харалампиева и драматурга Юрий Дачев.

Последните подариха на българската театрална публика една вълнуваща криминална история, разказана наистина увлекателно – така, както би я разказал и самият британски писател Артър Конан Дойл.

За да я напише, Юрий Дачев черпи вдъхновение от филмите на Гай Ричи за Шерлок Холмс. А също и от едни малко познати морски разкази на Дойл, в които, всъщност, Холмс и Уотсън даже не присъстват. Бина Харалампиева пък призна, че пиесата, на практика, е един малък експеримент, тъй като историята за детектива за първи път се играе на българска сцена. И, ако питате нас, резултатът от въпросния експеримент е повече от добър.

В ролята на Холмс влезе Даниел Цочев, който и този път не ни разочарова и демонстрира професионална актьорска игра. Уникален бе и Свежен Младенов в образа на д-р Уотсън – чадърът и докторската чантичка страшно му отиват, няма майтап.

Sherlok Holms

Обичайните заподоздрени Мариана Жикич, Георги Златарев, Татяна Захова, Ивет Радулова, Анатоли Лазаров и Боян Младенов също се представиха на ниво. Нещо повече, накараха ни искрено да се съмняваме в тяхната невинност.

Sherlok Holms 2

Макар и с кратко участие в постановката, младата актриса Яна Кузова отново ни убеди в таланта си и сега с нетърпение чакаме следващата й роля.

Sherlok Holms

С две думи: актьорите дадоха всичко от себе си, за да ни въвлекат в заплетената кримка. И успяха =)

Sherlok Holms

За да развълнуват и вас, просто трябва да се качите на един мистичен кораб. Но внимание: има опасност същият да заседне между ледовете и пътуването да бъде преустановено за неопределен срок от време… В тишината на нощта и по средата на Нищото ще се появи страшният призрак на жена. И тогава на кораба ще започнат да се случват странни и необясними неща. Обаче, спокойно! Шерлок Холмс също е на борда. А заедно с д-р Уотсън бързо ще разберат каква е тази работа ;]

Гледайте пиесата на 22 април, от 17:00 часа, в театър Възраждане.