Дъжд, дъжд и… пак дъжд. Омръзна ли ви това намръщено време? На нас определено. Добрата новина е, че намерихме начин да се справяме с лошите емоции, които ни създават неблагоприятните метеорологични условия. Как? Ами, гледаме хубави филми – преобладаващо на морска тематика.

А един от тях искрено подобри настроението ни, затова бързаме да ви припомним за него. Точно така! Говорим си за златната лента на българския режисьор Димитър Петров „С деца на море” от… 1972 година.

Сигурни сме, че сте гледали тази невероятна комедия няколко пъти и, че всеки път тя ви разсмива искрено. По този повод – гледайте я пак ;)

Върнете се назад, назад във времето (когато много от вас сигурно още не са били родени), за да се включите в морските приключения на група деца с голямоооо въображение.

Сговорната им дружина е неизчерпаем източник на щури идеи и смели решения с нерегламентирани последици. Повече себе си, отколкото актьори, хлапетата играят непринудено пред камера и за много от тях тази първа среща със света на киното предопределя по-нататъшното им развитие.

Блестяща е играта и на техните по-възрастни колеги, а актьорът Георги Парцалев със сигурност никога няма да бъде забравен с ролята си на чичо Манчо.

Ако трябва да обобщим, филмът ни запознава с две страхотно смешни истории. Първата разказва за един делфин, за приятелството му с един „гларус” и за нетрайната любов на гларуса с една прекрасна млада девойка. А, когато в този смахнат любовен триъгълник се включи банда от палави малчугани, нещата се превръщат в тотално смешен кино коктейл, който ви препоръчваме да изпиете на един дъх.

Втората история ни среща с чичо Манчо (Георги Парцалев). Същият мечтае за една истински спокойна ваканция на морето – без жена, без работа и без… деца. Но, вместо това, има нещастието да попадне на същата банда от разбойници, за която стана въпрос по-горе. Та, както се досещате, тя доста обърква плановете му за мирно лято.

Иначе казано, с деца на море забавлението е повече от гарантирано :) Не се съмнявайте, че след този филм дъждът няма да ви се вижда толкова мокър, а времето – толкова начумерено.

[youtube eHDu6rKLboA]