О, да, ние сме най-големите фенове на уличното изкуство. Радват ни всички онези творци, които използват въображението и таланта си, за да разнообразяват и украсяват градската среда. Никак не е случайно, че сме им посветили цяла категория и с удоволствие пишем за тях.

Затова страшно много се зарадвахме, когато разбрахме, че утре в столицата отваря врати първата по рода си Академия за градски изкуства (Street Art Academy).

По план, официалното откриване ще стартира в 16:00 часа, а мястото на събитието е ул. „Цар Симеон” № 70, гр. София.

От сега знаем, че Академията ще предлага целогодишни и интензивни курсове по графити, бийтбокс, диджеинг, аерография, и много други направления в уличното изкуство.

Освен това, ще даде възможност на своите посетители да присъстват на интересни семинари и лекции, както и да се включат в разнообразни работилнички и събития.

Искрено се надяваме учебното заведение да се превърне в интерактивна и вълнуваща среда, която да позволи на младите улични артисти у нас да се развиват и да вървят нагоре.

Междувременно, обещаваме ви да научим повече за готината инициатива и да ви срещнем с хората, които стоят зад нея. Свободни сте да посетите и сайта на Академията, където също ще намерите немалко полезна информация.

Ех, че хубава новина, нали?