Продуцент на лентата е неповторимият Стивън Спилбърг, чиято намеса в кадрите безспорно си личи. Но главното действащото лице все пак остава магьосникът Ейбрамс.

Те са боен отряд от няколко палави, красиви и любопитни хлапета, твърде убедени, че зомбитата са идеален сюжет за филм. Запалени по режисурата и с налични средства, решават да снимат собствена кино продукция. Ей така. Съвсем по аматьорски, но с професионално желание, сладурите импровизират снимачаната площадка и декорите – изоставена спирка на жп гара.

Обаче, по време на усиления снимачен процес, се случва нещо твърде интересно. Нагримосаните „зомбита” стават свидетели на мистериозно, но съвсем реалистично, дерайлиране на влакова композиция. Нещата стават още по-опасни за малките авантюристи, когато в неволното им приключение се намесват военните, като и не особено красива, извънземна форма на живот, с твърде неясни намерения.

Във филма на прекрасния режисьор Дж. Дж. Ейбрамс не липсва и любовна история, а когато тя е между деца, наистина може да се нарече чиста и красива.

Вълнуваща, динамична, изненадваща, напрегната… Тази различна война на таралежите е изключително интересна, с приятно очакван край и с безгласно дадено обещание за още по-добро продължение.

Очаквайте бонус: Супер 8 има удивителната, паранормална даже, сила да ви върне поне за малко в детството. Там, където фантазията няма граници, а възможностите да избягаш от реалността са повече от безброй.

В такива моменти ни остава да ви пожелаем само… приятно гледане =)