Напоследък по българските радиостанции често се върти една много свежа песничка с лесно запомнящ се припев. Тя се казва Friends и в нея се пее за това колко хубаво нещо са приятелите ;) А понеже сме напълно съгласни, че е така, бързаме да ви поздравим с въпросното парче:

Изпълнителка на хитовия сингъл е чаровната Maria Louise Joensen, по-известна с псевдонима Аура Дионе. Както виждате, госпожица Дионе може да се похвали с екзотична красота и с невероятно силно излъчване. Което не би трябвало да ни изненадва предвид смесените й корени.

26-годишната мадама е родена в Ню Йорк, но американската жилка съвсем не е водеща в произхода й. Защото баща й е датчанин с испанска кръв, а майка й е с ферьорско-френски корени. Двамата били свободолюбиви, проповядвали бохемски начин на живот и пътували много. Така, съчетавайки в себе си няколко народности, Аура спокойно може да бъде наречена истинско произведение на изкуството.

На всичкото отгоре безспорно е талантлива. Първата си песен написва още на 8 години, с помощта на баща си. А дебютният й албум – Columbine, излиза през 2008 година, като една голяма част от парчетата в него бързо стават хитове и й печелят световна популярност. Никак не е случайно, че от тавата са продадени стотици хиляди копия.

През 2011-та сладураната издава втория си студиен албум – Before the Dinosaurs, от който именно е песента Friends. Същата е дело на текстописеца Дейвид Джост и музикалната колаборация – Рок Мафия. И, както изглежда, отново ще оглави класациите в много страни.

Е, не можем да не попитаме и вас – вие какво смятате за музиката на Дионе?