Jasmine van den Bogaerde, по-известна с псевдонима Birdy, e само на 16, а може да се похвали с успешна музикална кариера.

Родена е в пристанищно градче в Хемпшир, Англия. На седем години започва да свири на пиано, а на осем вече композира свои песни. Музикалния талант наследява от майка си, която също е пианистка.

През 2008-та, чаровницата става победител в британското реалити шоу Open Mic UK за певци, вокалисти и соло изпълнители. Тогава Birdy изпълнява собствения си сингъл So Be Free, а с приказния си глас пленява цялата публика.

Много скоро след състезанието е забелязана и подписва договор с музикалната компания Good Soldier Songs Ltd. През 2011-та Birdy прави страхотен кавър на Skinny Love – сингъл на американската банда Bon Iver.

През същата година тийн звездата издава дебютния си албум, кръстен на нея. Той е изключително успешен и от него са продадени хиляди копия не само в Англия, но също и в Белгия и Холандия.

Днес сладураната продължава да прави нежна и вдъхновяваща музика и да ни изненадва непрекъснато. Затова избираме да започнем сутринта именно с песента й 1901 – красив разказ  за любовта, която с времето се променя ;)

Но пък ако е истинска, със сигурност ще оцелее…