Не искаме да се хвалим, но през уикенда ни предстои вълнуващо пътуване ;) Багажът е стегнат, фотоапаратът е зареден, настроението е включено на шест… Иначе казано, напълно готови сме!

По този повод, нека ви поздравим с една много любима наша песен, а именно – с  незабравимия сингъл от 1986-та Voyage, voyage. Той е на френската изпълнителка Claudie Fritsch-Mentrop, по-известна с творческия си псевдоним Desireless. Днес талантливата мадама продължава да прави хубава музика в разнообразни стилове (електро-поп, соул, чил аут). А през 2011-та излезе поредният й албум L’ Expérience Humaine.

Иначе, още с първото си завъртане по радиостанциите Voyage, voyage печели многобройни фенове и заслужено оглавява музикалните класации в редица европейски страни. Интересното е, че песента има много по-голям успех в Германия, отколкото в Страната на петлите. Във Франция тя така и не успява да се пребори за първото място в чартовете, но седмици наред заема престижната втора позиция.

По-късно на Voyage, voyage са направени многобройни кавъри, но оригиналът е… оригинал. Текстът му ни приканва да обикаляме света и никога, никога да не се спираме. Защото пътешествията ни обогатяват, осмислят ни и ни правят щастливи.

Пожелаваме ви безкрайни приключения по широката земя, но не забравяйте все пак, че у дома е най-хубаво…