Не знаем за вас, но за нас музиката на Ирина Флорин е като мощна машина на времето. Всеки път като я чуем, ни връща назад, назад в миналото, когато животът сякаш бе по-шарен – в преобладаващ цвят лилав. Когато пътувахме повече. И можехме! Всичко.

Музикалната кариера на българската поп изпълнителка започва още през 1981 година. Тогава чаровницата за кратко става вокал в първата формация на естрадната група „Домино“.

Впоследствие обаче осъзнава, че трябва да върви по професионалния си път сама. И го прави. Девет години по-късно издава първите си плочи „ Кръговрат” и „Телевизионна неделя”. А на следващата година реализира албума „Краят на началото”, който, ако питате нас, има много подходящо заглавие.

А после никой не може да я спре. Следват тавите „Стъклен свят“ (1994 г.) и „Цвят лилав” (1996 г.). През 1998 година Флорин си сътрудничи с електронната банда „Тибетски сърца“ по проект, наречен „За любовта”.

По същото време излиза и сборният й албум „Мога”, а едноименният сингъл в него става хит за нула време. Изпълнителката посреща новото хилядолетие с пореден албум – „В трето лице” (2001 г.), който също генерира завиден успех.

През 2010 година пък излиза тавата „ Копринена жена”, продуцирана от самата певица и от китариста на група „Остава” Георги Георгиев. А шестият поред сингъл от албума – „Градска колекция”, се  завъртя по радиото преди броени дни. Чухме го и адски ни хареса. Музиката и аранжимента са дело на Георги Георгиев, а текстът – на Биляна Димова.

Всъщност, парчето е музикален разказ за съдбата на съвременната, градска жена. Онази, на която никога не й остава време за почивка. За любов. Която винаги е друга и рядко разкрива истинската си същност, непрекъснато и отчаяно преследваща мечтите си.

Като звучене, „Градска колекция” е изцяло в стила на Ирина – електро брит поп, както го определя самата тя. С нетърпение очакваме да видим и видеото към песента, но не се съмняваме, че и то ще ни изненада приятно. А докато се появи, нека ви поздравим с любимия ни сингъл на изпълнителката – „Мога”.

Нека той ви напомни, че, стига да искате, имате сили да постигнете всичките си мечти. Защото можете! Добро утро, cultуристи, как сте днес?

 [youtube pIOgztVA8U8]