Тя идва от страната на вечните ледове – Гренландия, но с гласа си може да стопли всяко сърце. Първият концерт в живота й е бил в чест на кралицата на Дания, излъчен по националната телевизия. Участвала е в холивудския филм „Новия свят” с Колин Фарел и е отличена на американските награди за независима музика The Independent Music Awards.

Освен това е най-чаровното момиче с китара, а понякога и с , което може да си представите. Тя е Ниве Ниелсен и съвсем скоро, заедно с бандата си The Deer Children, издаде първия си студиен албум „Nive Sings!”. Музиката им е една невероятна смесица от поп, инди с гренландски фолк мотиви.

Ниве пее за крадци на прахосмукачки, за пристрастения си към кафето приятел и за гренландската зима. А в някои от песните дори можете да се насладите на автентичния й гренландски.

Попаднах на един от концертите й съвсем случайно и останах тотално омагьосана от нежната й музика, свежите й текстове и невероятно настроение. На сцената се появи с групата си, която същата нощ беше в състав барабанист, контрабасист, виолончелистка, клавирист и китарист (който също беше виртуозен).

Публиката, която, мисля, беше не по-малко смаяна от мен, изпадна в екстаз и след концерта всички жадно се втурнаха да си купуват албума й.

Тази сутрин ви предлагаме да се насладите заедно с нас на прекрасната Ниве Ниелсен и да си представите прекрасното гренландско лято!

А, ако това не ви стига, може да чуете целия албум ;]

 [youtube VClGYQvDg7A]

Хавайски струнен инструмент, наподобяващ китара, но значително по-малък по размери