Драги, cultуристчета,  запознайте се с Изабел Жофруа. Ако не знаете, нека ви кажем, че това е истинското име на нашумялата френска изпълнителка с псевдоним Zaz. А, сетихте се, нали?

Чаровницата с най-уникалния глас на света е родена в Тур, Франция – страхотно градче с изявен културен живот. Майка й е учителка по испански език, а баща й – електротехник.

Още от малка, заедно с братчето и сестричето си, Изабел постъпва в Консерваторията на Тур, където изучава музикална теория и по-специално – китара, виола, пиано и хорово пеене. През 1994 година се мести в Бордо, където се записва на уроци по пеене и, едновременно с това, започва да практикува кунг фу.

Музикалните й търсения обаче надделяват над любовта към източните бойни изкуства и я довеждат до 2000 година. Тогава младата Жофруа получава възможността да учи в CIAM – престижна школа за модерна музика в Бордо.

Официално, кариерата й на музикант стартира през 2001 година, когато започва да пее в различни групи. А първият й самостоятелен албум се появи скоро, през 2010 година. Продуциран е от популярния френски съвременен композитор Керадин Солтани. Същият написва и композира хитовото парче на Zaz „Je veux”, което в момента се върти във всички радио класации в много държави по света.

Освен със страхотния си дрезгав глас, Изабел впечатлява и с прекаснато си излъчване, невероятната си усмивка и лъчезарност. Определят музикалния й стил като микс от джаз и соул.

Най-готиното е, че в края на май изпълнителката ще гостува и у нас. Концертът й ще бъде в зала 1 на НДК, а билетите за събитието вече са в продажба. Ей, супер, нали?

По този повод, днес ще ви поздравим с най-известния сингъл на Изабел „Je veux” („Искам” в буквален превод от френски език). В него се пее за това, което ни прави наистина щастливи, и което, уви, не се купува с пари.

Добро утро и  прекрасен ден, приятели!

 [youtube AQ9zeDd0mpg]