Критиците ще ви кажат, че филмът Шпионски свалки (This Means War) на недодялания (както може би биха се изразили) режисьор МакДжи е пълен провал и, че няма никакъв смисъл да си губите времето с гледането му.

Ние обаче ще дадем положителна оценка на продукцията и няма да я изхвърляме безскрупулно в кошчето с отпадъци. Бързаме да ви кажем защо.

Най-напред, ако вече ни познавате достатъчно добре, знаете, че критикуването въобще, ама въобще не ни се отдава. И второ: въпреки всичките си слаби (холивудски) страни, лентата успя искрено да ни разсмее. Което означава, че върши работата на един от любимите ни кино жанрове – комедията.

Що се отнася до екшън ефектите, които обикновено вървят в комплект с всяка история за шпиони, съгласни сме, че тук ги няма никакви. Но свежият хумор компенсира донякъде липсата им…

Историята

Абсолютно абсурдна, тя нерядко се повтаря и в реалния живот (обаче без ФБР и ЦУР-абривиатурите).

Става въпрос за двама хубавци – Тък (Том Харди) и ФДР (Крис Пайн), които отчаяно се борят за сърцето на една и съща жена – Лорън (Рийз Уидърспуун). За целта, прилагат всички налични средства, с които разполагат, бидейки агенти на спец службите.

Кино разбирачите ще нарекат това тотално смотан сюжет, ама забравят, че много хора са изпадали или изпадат често в подобна ситуация.

Нелепо или не, с любовта шега не бива. Тя може да ни промени до такава степен, че, гледайки се в огледалото след време, да си зададем един логичен въпрос: „Абе, това аз ли съм?”

Защото силната емоция ни прави първични, хищни, преследващи, побъркани… И, уви, често може да е причина за край на едно хубаво приятелство.

Супер тройка

Някои адски се дразнят на британския акцент на Том Харди, но, ако питате нас, речта на красивия великан е изкушаващо секси.

Освен това, противно на очакванията ни (свикнали сме да го гледаме все в истински екшъни), ролята на мекушав мачо в романтична комедия доста му отива.

В същото време, екранният му конкурент – синеокият Крис Пайн, не му отстъпва и добре влиза в ролята на съблазнителен кръшкач, който най-накрая си намира майстора.

А какво против сладката Рийз може да имаме? Е, да, едва ли някога ще я видим в разтърсваща кино продукция. Но все пак! Съгласете се, че в усмивката й има солидна доза чар, който привлича вниманието.

С две думи, актьорският състав, на който се е спрял МакДжи, съвсем не е лош. Обратното. Между тримата симпатяги се наблюдава една доста приятна синергия, която прави впечатление на голям екран.

Последни реплики

Е, убедени сме, че бихте могли да откриете и по-смешна комедия от Шпионски свалки. Но и тази ще ви свърши работа, а именно – ще ви разсмее и ще остави във вас преобладаващо приятни чувства.

 [youtube L8A9LhxhJS0]