Хей, cultуристчета! Помните ли, че преди време ви бяхме разказали за ето това картонено роботче, което скита само из Ню Йорк? Да, признаваме си, че и ние го бяхме забравили.

Днес обаче се сетихме за него, когато случайно попаднахме на изкуството на британския артист Крис Глимор. Причината е, че Крис също изразботва разни неща от картон. Което за пореден път затвърди убеждението ни, че от всичко става изкуство. Стига човек да вложи малко въображение и изобретателност в реализацията на идеите си.

Та, Крис ползва твърдата хартия, за да създава различни предмети от ежедневието – коли, велосипеди, музикални инструменти, кухненски приспособления и, на практика, всичко, за което се сещате в момента.

Интересното е, че произведенията му са толкова детайлирани, че хората често ги бъркат за истински ;) Погледнете този зъболекaрски стол, например. Има си всичко необходимо, за да ни накара да избягаме от него, още щом го зърнем.

Крис Глимор - зъболекарски стол

За реализацията на своите нещица дизайнерът ползва материал от разнообразни опаковачни кутии, любезно предоставени му от добри съседи и приятели. Работи по проектите си дълго, не бърза. Резултатът, както ще се убедите сами обаче, винаги е впечатляващ.

Крис Глимор - колата

 

Крис Глимор - скейтборд

Гледаме скулптурите му и ни се иска да си направим и ние такива. С ножица, няколко излишни картонени кутии, лепило и боички бихме могли да си спретнем една чудесна кукленска къща. Или направо замък! Така, без дори да се усетим, ще се върнем в детските години, където, макар и от картон, светът ни бе пълен с красиви и забавни емоции.

Е, бързаме да изпратим на Крис много сърдечни поздрави от Cultro и да го помолим да ни разкаже малко повече за себе си. А вие задължително влезте в сайта му, за да разгледате невероятните му хрумки : )