Хей, cultуристчета! Попаднахме на изкуството на Куми Ямашита съвсем случайно и бързаме да го споделим с вас, защото ни се струва наистина твърде интересно.

Куми е родена в Япония, но от няколко години живее и твори в Ню Йорк. Печелила е редица престижни награди, пътува много и не спира да изненадва арт ентусиастите по света с уникалните си творби.

Талантливата мадама залага на минимализма и, на практика, си служи предимно със светлосенките на различни обекти, за да изразява креативните си хрумвания.

Особено известна, например, е скулптурата й City View, изложена в бизнес офис в Осака. Същата представлява изправен силует на жена, който е създаден от сенките,  образувани от няколко пръснати по стената цифри.

силует от цифри и светлина

С други думи, Куми „улавя” светлинните отпечатъци на разнообразни предмети, за да ги превръща впоследствие в загадъчни лица и фигури.

Чаровницата не иска изкуството й да заема прекалено много място. И страшно завижда на музикантите, които „могат да запълнят пространството с красивите си ноти и мелодии, без да оставят нещо след себе си”.

Но изглежда тя също е намерила начин да бъде пестелива в творческото изразяване ;) Може да се поровите в тъмните й сенки на личния й сайт, няма да съжалявате!