Помните ли, че когато бяхме малчугани, всеки от нас си имаше по един „най-най-най“-добър приятел/приятелка (или няколко, за всеки случай). Беше си въпрос на имидж и на чест да разполагаме с верен другар, с когото да си шушукаме и на когото да споделяме всичките си съкровени тайни.

Факт – приятелството от онова време бе несравнима емоция, която остави трайни следи в съзнанието ни. Именно в нейна чест само преди броени дни в столицата се проведе Седмица на детското приятелство.

Събитието бе организирано от Културното представителство към Посолството на ИР Иран в България, съвместно с Иранския  детски център за интелектуално развитие, Община София и Общинския културен институт „Красно село“. Официално, инициативата стартира на 30 януари и приключи с тонове детска глъч и усмивки на 2 февруари. Тя събра на едно място деца от различна възраст и пол, които се забавляваха и твориха заедно в цветна и весела среда.

За малчуганите бяха организирани различни работилници и ателиета, имаше и музикална програма – всички пяха, рисуваха и си разменяха свежи идеи и вдъхновение. Разполагаме със снимково доказателство на голямата забава, която децата си спретнаха в Дома на Културата „Красно село“, бързаме да ви направим съпричастни:

куклен театър

работилница

куклички

ателие

Организаторите се надяват (а и ние също) да успеят да превърнат Седмицата на детското приятелство в регулярно събитие и да стимулират общуването между малчуганите посредством творчеството. Дано!

Тук е мястото да съобщим и за още две интересни предстоящи инициативи. На 12. 02. от 17.00 часа в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще се случи официалното представяне на първия в България „Българско-персийски“ речник. Ден по-рано, на 11.02.2014 г. от 19.00 часа в НДК, зала Люмиер, ще можем да се насладим на тържествен концерт  по случай годишнината от Ислямската революция в Иран. Всеки, който желае, може да заповяда ;)

Та, такива работи. Вие какви културни събития посетихте тези дни и на какви планирате да присъствате в най-скоро време? Пишете ни или ни намерете във фейсбук, за да си поговорим. Страшно ще се радваме!