Повярвайте ни! Наистина се опитахме да ви изберем романтично парче (по повод наближаващия празник на влюбените), но… Представата ни за романтика се отклони  малко от пътя и ето какво се получи ;)

Признаваме си, че тази песен, като и клипът към нея, не са съвсем любовни. Съгласяваме се, че за тях е трудно да се каже, че са с дъх на канела. Въпреки това, бъдете сигурни, днешният ни музикален избор никак, ама никак не е лош. Обратното.

Всъщност, „Tighten up” е един от най-успешните сингли на американското алернативно рок дуо „Black Keys”.

Парчето е сингъл от предпоследния им албум „Brothers” и дълго време бе на върха на музикалните класации, не само в САЩ, но и в редица други страни по света. Не е случайно, че песента обра куп награди в престижни фестивали и музикални награждавания, а от албума „Brothers” бяха продадени над 73,000 копия още на първата седмица от официалното му излизане.

Ако сте фенове на момчетата, сигурно вече знаете много за тях. Нека обаче, за всеки случай,  ви разкажем набързо тяхната история, а?

Дан и Патрик формират групата си още през далечната 2001 година, докато са в колежа. Тогава модата на колежанските банди, които със свиренето си вдигат на балон целия квартал, е в абсолютния си апогей в САЩ.

Противно на очакванията ви, Дан е човекът, който дрънка мощно на китарата и пее, а Патрик е на барабаните. Всъщност, първия си албум „The Big Come Up“ момчетата записват именно в мазето на Патрик, една година след официалното си събиране.

Странно или не, тавата генерира небивал успех за една нова и абсолютно независима група, каквато е „Black Keys“ по същото време. Оттам нататък нещата се завъртат в правилната посока за двамата герои: с милиони продадени копия и безброй почитатели, днес те са супер успешни и със солидна музикална история зад гърба си.

А миналата година излезе седмият им поред албум – „El Camino”, пилотният сингъл на който „The Lonely boy“ май отново е на път да „строши“ чартовете.

Но да се върнем оттам, от където започнахме – „Tighten up“. Нека този музикален поздрав ви припомни, че, въпреки всичко, любовта е наистина хубаво нещо. Затова обичайте, докато можете!

[youtube mpaPBCBjSVc]