Може би ще ви разочароваме, но не влагаме сексуален подтекст в заглавието :) Всичко е просто и ясно – идва есен. А това означава съвсем логично, че времето ще захладнее, настъпва романтичният период на запалените свещи. Те са тези, които носят уют в позастуделите ни домове и души.

Иначе казано, не ви остава друго, освен да си направите свещ. Защо? Ами, купешките са скучни, а вие искате нещо специално.

Не се колебайте повече, а реализирайте следващата хендмейд идея. За да го направите, ще ви трябват:

по-голямо блокче восък

фитил, разбира се

буркан (най-симпатичният в килера и естествено – празен)

сушени цветя (ама 100% сухи)

стар нож

четка за боядисване

тенджера с двойно дъно или канче, в което ще можете да разтопите восъка на водна баня

дъска за рязане

Ето, че вече сте на стартовата линия! Нарежете восъка на по-малки парчета и го разтопете на котлона. Поставете фитила в средата на празния буркан – заповядайте му да не мърда от мястото си, иначе лошо му се пише. Така. Сега потопете четката в горещия восък и с нейна помощ „залепете“ няколко цветчета по стените на буркана. Ясно е, че при напълването, те вероятно ще се поразмърдат, но няма страшно. Основната идея е да ги има. Накрая внимателно, без да се горите, залейте с восък догоре. За да не позволявате на фитила да се „удави“ драматично, завържете горния му край (този, за който се пали), за молив или химикал, които опрете в гърлото на буркана.

фитил

Нататък е фасулски просто: оставете восъка да се втвърди и воаля – имате си неповторима свещ. Запалете я заедно и се насладете на игривите й пламъчета. И кой знае… тя може и да разпали романтичните ви мераци, пожелаваме ви го от сърце.