*В буквален превод от английски език „outdoor“ означава „навън“, „на открито“. Всъщност, outdoor фотографите скитат по широката земя и снимат най-вече природа и уникални пейзажи.

Владимир Донков (snooper) снима от малък, а с outdoor фотография* се занимава професионално от няколко години. Бил е на много прекрасни места по света и запечатал с апарата си куп невероятни природни гледки и явления.  Надникнете тук, за да се убедите, че е така.

А това, което иска да ни покаже в предстоящата си фотографска изложба, е… зимата.

Обаче онази, истинската. Която е зима дори през лятото! Тя не само ще започне по-рано, а именно – на 17 ноември от 18.30 часа във ФотоСинтезис Арт Център (галерия-сутерен), но, както ще се убедите сами, сякаш никога не свършва.

В същото време обаче, е толкова, ама толкова ледено красива, че вместо да ви накара да настръхнете от студ, ще ви очарова и впечатли ужасно силно.

Продължителна подготовка (разбирайте, физическа и психическа) + цели пет пътешествия + осем месеца снимки в полярните райони на Гренландия, шведска Лапландия и Норвегия… Само така човек може да разбере къде зимува зимата.

А домът й е далече: за да се стигне до него, често се налага пътуване с няколко самолета, с хеликоптер и с две лодки. Бонус:  едномесечна  разходка пеша, при -40 градуса , с тежка раница на гърба. Но, да, резултатът си заслужава.

Защото „Къде зимува зимата” е една страхотна изложба, която направо ви забраняваме да изпускате ;)

къде зимува зимата